Een bewogen jaar.
Blijf op de hoogte en volg Jacqueline
01 September 2014 | Portugal, Carvalhal
Hallo lieve mensen, eindelijk ben ik er weer. Ruim een jaar geleden schreef ik mijn laatste verslag. Nu heb ik de tijd om jullie bij te praten over het wel en wee van ons leven hier in Portugal.
Vorig jaar Augustus vertrok ik met Ronald naar Nederland. We hadden hier een geweldig dorpsfeest meegemaakt. In Nederland begon de tijd van verzorgen en zorgen voor onze lieve ouderen. Een intensieve tijd, welke we met veel liefde en warmte hebben vervuld. In september verloren we Jo, de partner van mijn mamma. Nog even terug naar Portugal in november om 12 december weer terug te komen. De ziekte van mijn schoonmoeder had zich zeer snel verspreid en op 24 december mochten wij haar bijstaan om de overstap naar de andere zijde te maken. Op 30 december hebben wij afscheid genomen en een verdrietige periode afgesloten om verder te leven met fantastische herinneringen.
Oudejaarsavond vierden we samen met onze buurtjes, onze laatste oudejaarsavond in Nederland. Wij vonden het een geslaagde avond zo met z’n allen. Echt een mooie afsluiting van het wonen in de Grote Boterbloem.
Want dit jaar ging het echt gebeuren, we gaan emigreren. Ons huis had twee maanden te koop gestaan, toen de huidige bewoonster besloot het te kopen. Alles verliep volgens plan. Half februari zijn Ronald, mijn moeder en ik weer vertrokken naar Portugal. Samen hadden we een heerlijke week en daarna nog drie weken samen met mamma. Ze heeft erg genoten, vond ons stekje super en begon driftig te helpen onze winkel schoon te maken. Half maart zijn we weer naar Nederland gegaan. Daar hebben we ons huis klaargemaakt voor de volgende bewoner. Met veel liefde, zorg en vooral plezier pakten we alles in wat we mee wilden nemen, gaven we weg wat andere mensen nog konden gebruiken en kregen veel spullen een tweede leven via de kringloop winkel. Eind maart hebben we ons afscheidsfeestje gevierd met vele dierbaren. Prachtige herinneringen, cadeaus, Hollandse lekkernijen en mooie kaarten vielen ons ten deel en lezen we nu nog steeds met veel plezier.
Zaterdag 29 maart stond de kleine verhuiswagen waarmee Ronald en Jeroen naar Portugal zouden rijden, voor de deur en werd onder super visie van mijn lieve broer Eric, heel systematisch en praktisch geladen. Na zo’n vier uurtjes zat alles erin. ’s Avonds sliepen we bij mamma en de volgende morgen vroeg reden de mannen weg richting het zuiden.
Mamma en ik hadden weer een weekje samen. We maakten ons huis schoon en zetten de laatste spullen klaar die mee zouden gaan in de auto. Dit soort weekjes waren bijzonder, niet eerder gedaan, heel waardevol.
Vrijdags waren Ronald en Jeroen weer terug, alles goed gegaan, onze spullen stonden in Portugal. Heerlijk gevoel. Nog één weekendje bij mamma geslapen, ons maandag uit laten schrijven en dinsdagmorgen vertrokken naar ons geliefde Portugal.
Onze eerste stop was in België, bij Ad en Anja, in hun B&B. Prachtig daar hoor, mooi huis, heel sfeervol ingericht. Staat nu te koop. Dus mochten jullie, onder mijn lezers, iemand weten die Nederland wel wil verlaten, niet al te ver weg en eindelijk een droom zou willen verwezenlijken, is dit wel een buitenkans. Voor meer informatie kun je me altijd een mailtje sturen.
Na de lunch vertrokken we richting Luxemburg. Ronald en ik hadden er voor gekozen om via de oost kant van Frankrijk te gaan. En wat waren we daar blij mee. Alle stekjes die Ronald had geboekt om te slapen, waren één voor één idyllisch en adembenemend. We hebben intens genoten van de rit en van elkaar. Af en toe even elkaar in de arm knijpen of dit avontuur nu toch echt begonnen was. Zolang voor bereid en op gewacht, nu dan toch zo waar. Na Frankrijk zijn we nog een paar dagen neergestreken bij nog zo’n heerlijk stekje in Spanje, bij Jan en Anna en hun lieve dochters, Rebecca en Isabel. Ook dit waren weer fijne dagen, heel relaxed gelegen bij het zwembad en zó lekker gegeten. Mijn eerste moijito gedronken en zeker niet mijn laatste. Heerlijk hoor Jan, bedankt dat je hem bij mij hebt geïntroduceerd.
Zondag 13 april vertrekken we uit Spanje om na nog een prachtige rit aan te komen in Portugal, waar we worden opgewacht door opa, onze nieuwe buurman. Eindelijk in Portugal.
Ons nieuwe leven gaat beginnen………………………… wordt vervolgd.
01 September 2014 - 20:31
Joke Bakker-Lute:
Hoi Jacqueline en Ronald
Wat leuk om weer iets over jullie te lezen. Zijdelings toch wel het een en ander gehoord over jullie, maar voor we het wisten , waren de vogels gevlogen, dus konden jullie geen goede reis of veel geluk toe wensen. Maar zo te lezen, lacht het geluk jullie toe, zeker na zo,n mooie reis naar Portugal toe en de mooie weekjes die je met je moeder Gre hebt gehad, die zijn zeker waardevol geweest. Hoe gaat het inmiddels met jullie winkel? Staat alles al op de rit en hebben jullie al klandizie? Spannend hoor een winkel runnen. We horen of lezen het wel van jullie. We wensen jullie bij deze heel veel geluk en gezondheid voor de toekomst.
Groet en liefs van ons uit Castricum Joke en Cees -
01 September 2014 - 20:31
Anneke:
He Jacqie nou je bent er weer even lekker voor gaan zitten. Leuk om het zo weer terug te lezen.
Ik wacht op het ...... wordt vervolgd.
Dikke kus van ons:):)